Büyütmek için resme tıklayınız
MSI MPG X870E CARBON WIFI
AMD X870E, DDR5, AM5, 8400MHz, PCI-E 5.0x16, 5Gb+2.5Gb LAN, WIFI 7, BT 5.4, USB, Gen2x3, Type-C, ATX Anakart
Ürün tedarik edilememektedir
Garanti Bilgileri
Ürün 3 yıl garantilidir.
Teknik Özellikler
Islemci soketi | AMD AM5; |
Ekran kartı soketi | 2 adet PCI-E16X 5.0 ve 1 adet PCI-E16X 4.0 |
Çipset | Amd X870E |
Desteklediği bellek soketi | Doğal hız ile 4 adet Çift kanal 8400MHz DDR5 (Maks: 256GB) |
Anakart boyutu | ATX |
Not ve Uyarılar
Ürünle ilgili herhangi bir not veya uyarı bulunmamaktadır.
Tüketici Yorumları
Ortalama Tüketici Değerlendirmesi
(1 tüketicinin ortalama derecelendirmesi)
5 Yıldız (1)4 Yıldız (0)3 Yıldız (0)2 Yıldız (0)1 Yıldız (0)
Çok İyi m*** 12.12.2024 18:16Hayırlı günler.
Anakart harika. Arka portlar, anakart tasarımı, soğutucu blokları, kolaylık sağlayan tuşlar ve montaj imkanları, extra güç beslemesi, 21 fazlı tasarım, kutu içeriği, M2 sayısı, harika bir köpek balığı kuyruğu gibi tasarlanmış Wifi anteni ile şık ve kullanışlı bir anakart üretmişler.
Eksilerden başlayalım ki, millet ne alacağını bilsin.
En büyük eksi; 1. PCI x16 girişinin 2. M2 ve 2. PCI girişini paylaşımlı kullanması. Paylaşımlı dediysek İkinci PCI kart takınca 8x+8x olmuyor. Üstteki (8x olurken, ikinci PCI ve 2. M2 4x+4x oluyor. Yani, hız PCI için %50 düşüş olurken, ikinci PCI x16 x4 hızında çalışıyor. Bu büyük eksi. Bu nedenle anakartı kurarken ikinci M2 diskimi 4. m2 soketine taktım. Bu da P21 yongasını kullanıyor. Bu yonga da çift kullanılmış. Çift olduğuna bakmayın. İlk yonganın PCI x4 hattı kullanması ve iki yonganın birbirine bağlı olması nedeniyle. X4+X4 değil, sadece PCI 4. x4 hızında işlemciyle konuşuyorlar. Limitli bir durum var. Yanlış tercih yapılmış.
Normalde ikinci m2 X4 5.0 takılınca 3. PCI portu ve benzeri devre dışı kalması ya da hızının yarıya düşmesi için BIOS üzerinde seçenek sunulabilirdi. PCI 5.0 X8 de iyi hız diye bakmayın. Ekran kartları X16 arayüzüne göre yapılır. Performans kaybı yaşatır. Bant genişliği fazla diye, PCCI 4.0 kartlar sorunsuz çalışmaz. İntel anakartların kısıtlamaları yanında yine de çok iyi. AMD yüzünden P21 yongası PCI 4.0 x4 hızına sahip. Normalde PCI 5.0 x8 ya da x4 olmalıydı. İki P21 varsa ayrı ayrı işlemciyle konuşabilmelilerdi.
Artılara geçelim.
2 Type-c olmak üzere 11 adet USB 10GB portu size inanılmaz genişlik sunuyor. Bazı USB portları P21 yongasına bağlıyken, bazıları direkt işlemciye bağlı. Bunu anakartın detaylı özelliklerine bakarak görebilirsiniz.
ASmedia yongasını kullanan 2 adet USB 4.0 portumuz mevcut. 40GB gibi müthiş bir hız sunuyor. Üstelik 8K Display bağlantısını destekliyor.
Soğutma seçenekleri, soğutucu bloklar, fan girişleri ve soğutmayı özelleştirmek için BIOS ve MSI Center uygulaması çok işe yarıyor. Tek sorunumuz ise, MSI Center uygulaması çok yavaş ve kodlaması iyi değil. Geç açılıyor. Bilgisayar Uykuya geçerse dönüşte fanlar oto moda geçiyor. Sizin ayarlarınız çalışmıyor. Elinizle MSI Center uygulamasını başlatmanız gerekiyor.
O.C imkanı da çok iyi. Curve Shaper ile UnderVolt yaptım ve işlemci hızımı sabitledim. İşlemcim normalde 94 dereceyi görürken, full devirde 84 derece oldu. Üstelik tüm çekirdekler peak hıza sabitlendi. Hem O.C yapmış oldum. Hem de güç tüketimini dizginledim.
RGB hiç önemsediğim bir şey olmasa da, çok sayıda RGB portu var. RGB anahtarı ile de RGB ışıklarını kapatmak mümkün.
RAM belleklerimi sorunsuz çalıştırdı. TRY it seçeneği ile 7200mhz Cl 34 belleklerimi 6000mhz CL28 seviyesine sorunsuz bir şekilde çektim. hatta 8400 seviyesine kadar da çekmek mümkün. Ryzen işlemciler en iyi 6000mhz hızda verimli oluyorlar.
MSı O.C özellikleri ile, smart O.C sayesinde kolayca işlemciyi hızlandırmak mümkün. Curve optimizer ve Curve Shaper kadar detaylı olmadığı için acemiler bile yapabilir. Ryzen Master programı da kullanılabilir.
M2 soğutucuların altında ve anakartın üzerinde thermal pedler var. Kolayca tek tuşla soğutucuyu çıkartıyorsunuz. Thermal pedlerin arasında M2 diskinizi tost yapıyorsunuz. Afiyetle kullanın. Sıcaklık seviyeleri çok iyi. 50 dereceyi görmek zor.
Ön port için 20GB type-c desteği ve iki adet 5GB USB-A desteği mevcut. Bunlar ve sata portları yan yerleştirilmiş. kolayca ve portları esnetme derdi olmaksızın, görüntü kirliliği minimal olacak şekilde montajlamak mümkün.
Anakart aynası yok. IO portlarının olduğu bölüm zaten ayna şeklinde yapılmış. Montaj kolay.
PCI tuşu ve M2 tuşu inanılmaz kolaylık. PCI ekran kartınızı takmadan önce tuşa basın. Yukarıdayken kartınızı yerleştirin. Sonra kart oturunca tuşa tekrar basın. Kartı kilitliyor. Çıkartırken de tuşa bir defa daha basmanız yeterli.
arkadaki akıllı tuş, CMOS tuşu ve Flash BIOS tuşu çok işe yarıyor. Çoğu anakartta mevcut. Bunda da olması güzel.
Noctua Nh-U 14S soğutucumu kolayca montajladım. anakart bu konuda beni zorlamadı. tek sorun, M2 montajını yapmak oldu. Soğutucunun fanı M2 soğutucusunun takılmasını zorlaştırdı. Aklınızda olsun. Önce M2 takılsın. Hatta sıralama şöyle olmalı.
Önce işlemciyi ve bellekleri (2-4) olacak şekilde takın. Sonra M2 diskleri montajlayın. Daha sonra anakartı kasaya montajlayın. Sonrasında güç kablolarını takın. alttaki 8pin kablosunu takmayı unutmayın. Çok büyük kolaylık. Güç stabilitesi ve cihazları şarj etme konusunda işe yarıyor. PCI gücü için stabilite sunuyor. Diğer güç kablolarını taktıktan sonra da soğutucuyu montajlayın. En son fanlar ve RGB kablolarını takın. Ekran kartı montajı sonrası işlem tamam.
Son olarak, anakart uzay montaj için hazır. Üstünde tuşları mevcut. Kasasız kullanım kolay. Ayrıca, kutudan çok sayıda aparat ve kablo çıkıyor. Kasa ön panel EZ montaj kablosu işe yarar. USB bellek ile sürücüler geliyor. Bellek şık. İçeriği sitesinden okuyun. Wifi antenini de unutmayalım.
Anakart pişman etmez. fiyatına göre dolu dolu bir anakart. kendisinden 7000 Tl daha pahalı olan rakibinin anakartından eksik hiç bir yanı yok. PCI ve 2. M2 tercihi dışında.
Hayırlı günler.
İnventus Yanıtı
Detaylı ve kıymetli incelemeniz için çok teşekkür ederiz.
Bu yorum 1 kişiye yardımcı olmuş, 0 kişiye yardımcı olmamış.
Ödeme Seçenekleri
Ürün tedarik edilememektedir